{ "title": "Bol Soslu Browni", "image": "https://www.browni.gen.tr/images/bol-soslu-browni.jpg", "date": "20.01.2024 09:07:28", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "
Bol soslu browni, kekler arasında öne çıkan bir tariftir. Sadece kekler arasında değil browni çeşitleri arasında da kendini soyutlaması başarmıştır. Çocukların vazgeçilmez lezzeti olan bu tarifi büyüklerin sevecek yiyeceklerinden eminim. Bol sosu ve çikolatası sayesinde bir lezzet patlamasına dönüşen bu lezzet çocuklarınızın doğum günlerinin baş tacı olacaktır. Ayrıca altın günlerine de farklı bir yorum katacaktır. Bol sos eşliğinde misafirlerinize gönül rahatlığı ile sunabilirsiniz. Yanına bir çay ile misafirlerinize beş çayında az zahmet ile hazırladığınız bol lezzetli bir ikram tabağı hazırlayabilirsiniz. Çocuklarınıza ikram ederken bir bardak süt eşliğinde gayet besleyici ve ev yapımı doğallığında brownilerin yedirebilmek elinizde. Brownilerin kıvamının biraz zor olduğunu hepimiz biliriz. Ama bu tarifle hepsi ortadan kalkacaktır. Browni yapanlardan rica ederek yediğim bu tatlıyı artık ben misafirlerime rahatça sunabiliyorum. Gelin içi dolgulu bu müthiş lezzetin tarifini bir an önce paylaşalım. Size bir yere not edin ve en kısa zamanda deneyin.

Bol soslu browni için gerekli olan malzemeler

Keki için
Şerbeti için gerekli olan malzemeler
Sosu için gerekli olan malzemeler
Bol soslu browni tarifi nasıl yapılır?

Çırpma kabına kekin hamurunu hazırlamak için yumurtaları kırın ve şekeri köpürünceye kadar çırpın. Üzerine sıvıyağ ve sütü ilave ediyoruz (Sıvıyağ yerine zeytinyağı veya margarin de kullanabilirsiniz.) bu şekilde biraz çarptıktan sonra un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ince delikli bir süzgeç yardımıyla eleyerek yavaş yavaş ekleyin. İyice karıştırıp kek hamurunun güzel bir kıvama gelince yağlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hiç kapağını açmadan 20-25 dk kadar pişirin. Kekinizin üstü hafifçe kızarınca Fırından çıkarın. Kekin piştiğini anlamak için bir kurdan yardımıyla kekin en kabaran yerine batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Kekinizin fırından çıkardıktan sonra dilimlere ayırıp üzerine şerbetini daha kolay emebilmesi için üzerine kürdan ile delikler açın. Şerbeti hazırlamak için de küçük bir tencere içine şeker, yağ, süt ve kakaoyu güzelce karıştırıp pişirin. Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra pişirmiş olduğunuz çikolata sosunu kekin üzerine dökün. Kek şerbeti iyice çektikten sonra keki buzdolabına koyun. Hazır çikolata sosunu tarifine göre pişirdikten sonra içine sıcakken yarım paket çikolatayı atıp eritin. Biraz sıcaklığı çıktıktan sonra kekin üzerine dökün ve muhteşem bol soslu brownileriniz hazır. Çikolata krizlerine iyi geldiği garantilidir kızlar.

Afiyet olsun.
" } ] }