{ "title": "Browni Çikolata", "image": "https://www.browni.gen.tr/images/browni-cikolata.jpg", "date": "21.01.2024 06:16:33", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Browni çikolata, Eminim bu lezzete kimse hayır diyemez. Browni çikolata lezzetin bir başka şekli. Kişiye haz veren bir lezzeti var. İçerisindeki yoğun çikolata sayesinde insanı çok mutlu ediyor. Çay saatleriniz de dostlarızla geçirdiğiniz saatleri keyifli hale getiren browni çikolata bayanların ve çocukların vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Sizin için bir o kadar pratik ve lezzetli browni çikolata tarifi paylaşalım.

Browni çikolata için malzemeler
Browni Çikolata Nasıl Yapılır?

Tere yağını benmari usulü eritin ve erittiğiniz çikolata ile tereyağının içerisine sırasıyla yumurtaları teker teker kırın ve çırpın davamında şekeri ekleyip çırpma işlemine devam edin. Çırptığınız karışımdan bir çay bardağı ayırın üzeri için. Kalan karışımın içerisine un vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Browni çikolata hamur kıvamı normal kek hamurundan çok az cıvık olmalıdır. Kullanacağınız borcam orta boyutlarda olmalıdır. Tereyağıyla iyice yağlayın ve karışımı içerisine döküp bir sıpatula yardımı ile düzeltin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Brovninin rengi koyu olduğundan pişip pişmediğini bakarak anlamazsınız. 30 Dakika aralığında kekinize ince bir bıçak batırın eğer bıçağa bulaşan hamur yok ise kek pişmiş demektir. Batırıp çıkardığınız bıçağa hamur bulaşmışsa biraz daha pişirmeye devam edin. Pişen kekinizin üzerine hamurundan ayırdığınız karışımı bir bardak süt ile karıştırarak kek henüz sıcak iken bir kaşık yardımıyla dökün. Bu brovninizin ıslak ve daha yoğun çikolata tadında olmasını sağlayacaktır. Bir müddet beklettiğiniz browni çikolatanızı soğuk servis ediniz.

Afiyet olsun.
" } ] }