{ "title": "Browni Kurabiye", "image": "https://www.browni.gen.tr/images/browni-kurabiye(1).jpg", "date": "21.01.2024 17:15:43", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Browni Kurabiye: Browni denilince ilk akla gelen çikolatadır. Browni pasta yapımında kullanılan bir çeşit çikolatadır. Yapılacak olan pastaya ayrı bir tat ve ayrı bir renk katar. Browni yapılan pastaya çikolata rengini verir. Browni yaş pasta yapımında, kurabiye yapımında, kek yapımında, sos yapımında gibi birçok farklı şekilde kullanılır. Çikolatalı pastaların vazgeçilmez malzemesidir. Yapımına göre akışkan veya koyu olabilir.

Browni kurabiyenin yapımı kolay ve tadı lezzetli olduğu için bayanlar tarafından çok tercih edilen kurabiye çeşididir. Ani gelen misafirlere, doğum günlerine, kadınlar arasında günde veya diğer özel günlerde çok tercih edilir. Browni kurabiye diğer kurabiye çeşitlerine benzer tek farkı kurabiyenin brownili olmasıdır. Her bayanın el lezzeti farklı olduğu için kurabiyenin de tadı değişiklik gösterebilir.

Browni kurabiye malzemeleri
Browni kurabiye şerbeti
Browni kurabiye nasıl yapılır?

Browni kurabiyenin yapımına ilk olarak şerbetinin yapılması ile başlanır. Çünkü şerbetin soğuması gerekiyor ki kurabiyenin üzerine döküldüğü zaman tadını değiştirmesin. Derin küçük bir tencereye ölçerek 1,5 su bardağı su konularak üzerine şeker ilave edilir. Üzerine limon tuzu da eklenerek kısık ateşin üzerine bırakılır ve kaynayana kadar kaynatılır. Kaynadıktan sonra 5-6 dakika kadar kaynatılır ve ılınması için bekletilir. Derin plastik kabın içerisine eritilmiş tereyağı, pudra şekeri, sıvı yağ, kakao, vanilya, kabartma tozu, yumurta ve yeteri kadar un ekledikten sonra yoğrulmaya başlanır. Ele yapışmayacak kıvam da olana kadar yoğrulmaya devam edilir.

Daha sonra fırın tepsisi isteğe göre yağlanarak veya yağlı kâğıt serilerek, hamurdan ceviz büyüklüğü hamur alarak yuvarlanır ve fırın tepsisine dizilir. Aynı bu işlem hamur bitene kadar yapılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika arası pişirilir. Pişen kurabiyeler ılınması için bekletilir. Kurabiyeler ılındıktan sonra, önceden hazırlanan şerbetin içerisine batırılır. Bu işlem bütün kurabiyeler yapılarak dinlenmesi için bekletilir. Daha sonra üzerine isteğe göre Hindistan cevizi veya Antep fıstığı serpilerek servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }