{ "title": "Browni Tatlısı", "image": "https://www.browni.gen.tr/images/browni-tatlisi.jpg", "date": "23.01.2024 03:29:39", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Browni tatlısı, şerbetli olarak hazırlanan kakaolu bir kurabiye ile şerbetin buluşması ile yapılır. Çok lezzetli ve pratik bir tariftir. Çikolata ile şerbetin eşsiz uyumunu gösteren en güzel tatlı tarifidir. Çok sevilerek tüketilen bir tatlı olduğu için sıklıkla tercih edilir ve evlerde yapılır. Bu kadar lezzetli ve pratik olmasının yanı sıra oldukça ekonomik bir tatlıdır. Çay saatlerinde kendine yer bulan bu tatlı günlerde, partilerde, evde okunan mevlit ve buğday gibi günlerde doğum günlerinde sıklıkla yapılan bir tariftir. Şimdi browni tatlısı tarifine bakalım.

Browni tatlısı yapımı için gerekli malzemeler
Browni tatlısı nasıl yapılır?

Browni tatlısı yapımı için malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir. Tatlının yapımına başlamadan iki üç saat önceden malzemelerin buzdolabından dışarıya çıkarılması gerekir. Malzemeler hazır olunca derin bir kaba yumuşamış margarin yumurta sıvıyağ ve kakao eklenir ve yoğrulur. Bu malzemeler iyice karışınca un pudra şekeri vanilya ve kabartma tozu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde aktarılır ve bir yandan da yoğrulmaya devam edilir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanarak yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Yüz seksen derece fırında pişirilir. Tatlı pişerken şerbeti hazırlanır. Şerbet için şu ve şeker bir tencereye alınarak ocağa konulur ve altı açılır. Kaynamaya.

Başlayınca iki damla limon sıkılır ve beş dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır. Şerbet soğutulur. Tatlı fırından çıkar ve ilk sıcaklığı çıkınca şerbet dökülür. Üzerine ceviz ya da Antep fıstığı dökülerek süslenir. Şerbeti çekince brovni tatlısı servis edilir. Bir gün bekler ise daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }