{ "title": "Cevizli Browni Tarifi", "image": "https://www.browni.gen.tr/images/cevizli-browni-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 14:13:40", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Cevizli browni tarifi: Cevizli browni hem pratik hem besleyici hem de lezzetlidir. Kanada mutfağına ait olan bir kek türüdür ve çok eski bir geçmişe sahiptir. Geçmişten bugüne hem tat olarak hem de görünüş olarak değişimlere uğrayarak günümüze kadar gelmiştir. Cevizli browni Türk mutfağında da oldukça önemli bir yere sahip olmuştur. Çoğu insanın reddedemeyeceği bir tada sahiptir. Cevizli browni hamur içine ceviz atılarak lezzetine lezzet katmak isteyenlerin tercih ettiği bir kek türüdür. Ceviz browni kekin içinde çok büyük bir lezzet vermektedir. Özellikle çocukların gözdesi olan cevizli browni besin değerleri ile de bilinmektedir. Fakat 1 öğünde 1 dilimden fazla yenmesi çocuklarda da yetişkinlerde de fazla kaloriye neden olmaktadır. Cevizli browni diyet yapan insanlara önerilmemektedir. Fazla kilo vücutta oluşmasını istemeyenler cevizli browniden 1 porsiyondan fazla tüketmemelidir. Okul yıl sonu veda partilerinde, kadın günlerinde, doğum günlerinde ve daha birçok toplantıda cevizli browni sunumu yapılabilmektedir. Akşam misafir alımlarında çay yanında aranan lezzetlerden biri de cevizli brownidir. Öğlen çay saatlerinde çay anında cevizli browni bulunması hem açlığı yatıştırmaktadır hem de vaktin neşe ile geçmesini sağlamaktadır.

Cevizli browni tarifi için gerekli malzemeler
Cevizli browni tarifi nasıl yapılır?

Orta boy bir kap içerisinde yumurta ve toz şekeri koyulaşıncaya kadar çırpalım. Sonrasında küçük bir kap içerisinde çikolataları eritelim. Eritilmiş çikolatayı yumurta ve toz şeker karışımına ekleyip çırpmaya devam edelim. İyice çırpılan malzemeler içerisine sıvı yağ, süt, kakaoyu ekleyelim. İyice çırpılan cevizli browni sos halini alınca içerisinden 1 buçuk su bardağı alalım. Geri kalan sos içerisine unu ekleyerek kek hamurunu oluşturalım. İyice karıştırılan kak hamuru içerisine ufalanmış cevizleri artık ilave edebilirsiniz. Sonrasında ise vanilya ve kabartma tozunu ekleyip hamurun iyice karışmasını sağlayın. Bu arada borcamı önceden dibine çok az bir miktar sıvı yağ dökerek kekin borcama yapışmasını engelleyebilirsiniz. Yağlanmış borcam üzerine kabartma tozunun etkisi geçmeden acele bir şekilde cevizli browni hamuru dökülür ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürülür. Kek pişince fırından çıkartılarak 1 kenara koyulan 1 buçuk su bardağı browni sosu üzerine eklenir. Cevizli browni hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }