{ "title": "Kolay Browni", "image": "https://www.browni.gen.tr/images/kolay-browni.jpg", "date": "22.01.2024 01:34:07", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Kolay Browni, browni içindeki kakao ve çikolata tadı baskın olan bir çeşit kek türüdür. Browni ilk olarak Amerika'da yapılmaya başlanmıştır. İlerleyen zamanda ünü ülkemize de gelerek ülkemizde de çok sık olarak tüketilmeye başlanmıştır. Browni aslında mutfaklarımızda sıklıkla yaptığımız çikolatalı ıslak kek türüne çok benzemektedir. Kakao ve çikolatanın yanı sıra içerisine ceviz, fındık gibi malzemeler de ilave edilebilir. Ayrıca sevenler için içerisine kuru meyve de eklenerek değişik tatlar yakalanabilir. Kolay browni bol miktarda kakao ve çikolatadan ibaret olduğu için özellikle çocukların severek tükettiği bir kektir. Çayın ya da kahvenin yanında rahatlıkla sunum yapılabilir. Hazırlaması oldukça kolaydır ve pratiktir.

Kolay Browni Tarifi İçin Malzemeleri

Kek hamuru için
Çikolatalı sos için
Üzeri için
Kolay Browni Nasıl Yapılır?

Kolay browni tarifi için öncelikli olarak kek hamuru hazırlanmalıdır. Bunun için derin bir karıştırma kabı tercih edilebilir. Yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında beklemiş olmalıdır. Buzdolabından alınan yumurtalar kek hamurunun kabarmasını önleyecektir. Yumurtalar mikser yardımıyla 1-2 dakika kadar çırpılır. Daha sonra içerisine şeker ilave edilerek çırpma işlemine devam edilir. Şekerler eridikten sonra sıvı yağ, süt ve kakao ilave edilir. Bunlarda aynı şekilde çırpılır. Malzemeler kaba ilave edilirken kesinlikle mikser bırakılmamalıdır. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya elek yardımıyla elenerek karıştırma kabına ilave edilir. Tüm malzemeler yaklaşık 3-4 dakika daha çırpıldıktan sonra mikser kullanımı bırakılır. İri parçalar şeklinde dövülmüş ceviz ve damla çikolata da kek hamura ilave edilir ve bir yemek kaşığı yardımıyla karıştırılır. Kolay browni yapımı için çok derin olamayan bir borcam tercih edilebilir. Borcam iyice yağlandıktan sonra kek hamuru borcama boşaltılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirilir. Fırının kapağı ilk 25 dakika kesinlikle açılmamalıdır. Daha sonra belirli aralıklarla bir kürdan yardımıyla kontrol edilerek pişip pişmediği kontrol edilmelidir. Kek hamurunun pişip pişmediği kürdanın çok rahat içine saplanmasından anlaşılacaktır. Kek fırında pişerken çikolatalı sos hazırlığı yapılır. Bunun için derin ve küçük bir tencereye süt toz şeker ve kakao ilave edilir. Ocağın üstüne alınan tencere çırpma teli yardımıyla sürekli karıştırarak pişirilir. Sos kıvama geldiğinde içerisine tereyağı da eklenerek sos ocaktan alınır. Fırından çıkarılan browni istenilen şekillerde kesilir. Browni sıcakken üzerine çikolata sosun tamamı kaşık yardımıyla dökülür. Sos browni üzerine dökülürken her bir noktasına eşit şekilde dağıtılmasına özen gösterilmelidir. Daha sonra kek oda sıcaklığında çikolatalı sosu çekmesi için bir süre bekletilir. Servis tabağına alınan kolay browni üzerine bir tutam dövülmüş ceviz serpilerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.

" } ] }