{ "title": "Oktay Usta Browni Tarifi", "image": "https://www.browni.gen.tr/images/oktay-usta-browni-tarifi.JPG", "date": "21.01.2024 05:45:30", "author": "Turgut", "article": [ { "article": "
Oktay Usta Browni Tarifi İçin Malzemeleri
Oktay Usta Browni Nasıl Yapılır?

Oktay usta browni hamurunu hazırlamaya başlamadan önce teflon bir tencereye yarısına gelecek şekilde su koyun ve kaynatın. Başka bir teflon tencereye 300 gram bitter çikolata ve 125 gram tereyağı koyup kaynayan suyun üstüne gelecek şekilde buharı ile eritin. İçindeki çikolata ve tereyağı erdikten sonra 1 çay kaşığı granül kahve ve 3 yemek kaşığı kakao ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu yapıma benmari usulü de denmektedir. Tüm malzemeler eriyip güzelce karıştırıldıktan sonra bir kenara alın. Derin bir kabın içerisine 3 adet yumurta ve 1.5 su bardağı toz şeker ilave edip köpük oluncaya kadar güzelce çırpın. 1 paket vanilya ilave edip iyice karıştırıldıktan sonra erimiş olan çikolatayı browni hamurunun üstüne dökerek çırpmaya devam edin. Ardından 1 su bardağı un ve yarım çay kaşığı tuzu elekten geçirerek karışıma dökün. Tüm malzemeler karışana kadar çırpmaya devam edin. 1 su bardağı cevizi mutfak robotundan geçirin ve karışımın içine dökerek karıştırmaya devam edin. Fırın kabını yağlayın ve browni hamurunu dökün. Fırının ayarını 180 dereceye getirin 10 dakika ısınmasını bekleyin. Fırın ısındıktan sonra fırın tepsisini koyun ve yaklaşık olarak 25 dakika pişirin. Browni piştikten sonra fırından çıkarın ve yarım saat dinlendirmeye bırakın. Oktay usta browni tarifi hazır. Soğuk servis ediniz.

Afiyet olsun.
" } ] }