{ "title": "Unsuz Browni", "image": "https://www.browni.gen.tr/images/unsuz-browni.jpg", "date": "21.01.2024 21:59:32", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Unsuz Browni, brownie şeker, un, yağ, yumurta ve kakao ya da çikolata gibi ana malzemeler kullanılarak yapılan bir tatlı türüdür. Ancak unsuz browni tarifinde olduğu gibi browni içerisine un konulmadan da kolaylıkla yapılabilir. Browni karışımını hazırlamak ve hamuru kabartmak oldukça maharet isteyen bir konudur. Fakat endişe etmeye gerek yoktur çünkü bu maharet zamanlada kazanılabilir. Ayrıca şu hiçbir zaman unutulmamalıdır ki her browni aynı derecede ve aynı sürede pişirilmez. Bunları etkileyen ana unsurlar browni içerisine kullanılan malzemelerdir. Aynı zamanda browninin eşit ve güzel pişmesi için fırının en orta katında pişirilmesi önerilir. Unsuz browninin yapımı oldukça kolaydır. Çayın ve kahvenin yanında servis edilebilir.

Unsuz Browni Tarifi İçin Malzemeleri

Kek hamuru için
Çikolatalı sos için
Üzeri için
Unsuz Browni Nasıl Yapılır?

Unsuz brownie tarifi için öncelikle olarak browni hamuru hazırlanmalıdır. Bunun için oda sıcaklığında bekletilmiş yumurtaların sarıları ve akı ayrılır. Yumurta akları küçük bir kaba alınarak yüksek devirli mikser yardımıyla köpük oluncaya kadar çırpılır. Köpük yumurtalara pudra şekeri ilave edilerek çırpılmaya devam edilir. Ayrı bir derin karıştırma kasesinde ise yumurta sarıları mikser ile çırpılır. Yumurta sarıları iyice çırpıldıktan sonra kâsenin içerisine toz şeker ve tereyağı ilave edilir. Burada önemli püf noktası tereyağının oda sıcaklığında bekletilmiş olmasıdır. Mikserde kolay karıştırılması için tercihe göre küçük küpler halinde doğranarak da kâseye ilave edilir. Bir diğer püf noktası da karıştırılma işlemi esnasında toz şekerin iyice erimesidir. Browni hamuruna süt, kakao, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek aynı hızda karıştırma işlemine devam edilir. Bundan sonraki aşamada spatula ya da kaşık kullanarak karıştırma işlemi sürdürülecektir. Kâsenin içerisine ayrı bir kapta çırpılmış köpük kıvamlı yumurta akları ve damla çikolata ilave edilir. Bu esnada hamur çok yavaş hareketlerle havalandırılarak karıştırılır. Unsuz browni için çok derin olmayan bir borcam ya da kek kalıbı tercih edilebilir. Borcamın her tarafı iyice yağlandıktan sonra hazırlanan kek hamuru borcama boşaltılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirilir. Kek hamurunun içerisinde un olmadığı için pişme süresi diğer kek hamurlarına göre daha kısa olacaktır. O nedenle kek ilk 10 dakikadan sonra belirli aralıklarla kontrol edilmelidir. Ayrıca unsuz browni diğer keklere nazaran çok fazla kabarmayacaktır. O nedenle endişe edilmesine gerek yoktur. Kek hamuru fırında pişerken küçük bir tencerede çikolatalı sos hazırlanır. Çikolatalı sos için kakao, şeker ve süt sos kıvam bulana kadar iyice kaynatılır. Son olarak içerisine tereyağı eklenir ve sos tenceresi ocaktan alınır. Fırından çıkarılan browni istenilen şekillerde dilimlenir. Browni fırın sıcaklığını korurken üzerine çikolata sosun tamamı boca edilir. Sosun browni üzerine dökülürken her bir noktasının eşit şekilde sosa bulanmasına özen gösterilmelidir. Unsuz browni çikolatalı sosunu çekmesi için bir süre oda sıcaklığında bekletilir. Servis tabağına alınan unsuz browni üzerine bir tutam Hindistan cevizi serpilerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }