{ "title": "Vişneli Browni", "image": "https://www.browni.gen.tr/images/visneli-browni.jpg", "date": "19.01.2024 23:02:37", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Vişneli Browni; Değişik damak lezzetlerinden bir tanesidir. Özellikle meyveli tatlıları sevenlerin daha çok tercih ettiği Vişneli Browni hem lezzeti hem de görselliği ile göz dolduran bir lezzettir. Vişne sevmeyen kişiler yerine sevdikleri bir meyveyi ilave edebilir. Vişneli Browni tarifini hem misafirlerinize hem de ailenize yapabilir ve hijyen ortamında gönül rahatlığı ile yedirebilirsiniz. Hazır Browniler yerine kendi yaptığınız doğal tatlılar ile etrafınızdaki insanlara sağlıklı temiz ve hijyenik bir lezzet sunabilirsiniz.

Vişneli Browninin malzemeleri
Vişneli Browni sos malzemeleri
Vişneli Browni nasıl yapılır?

Vişneli Brownimizi hazırlamak için ilk olarak şeker ve yumurtalar derin bir kâse içerisine konularak şekerler eriyinceye kadar bir robot yardımı ile çırpılır. İyice eriyip yumurtanın rengi açıldıktan sonra içerisine sıvı yağ ve süt ilave edilerek tekrar özleşinceye kadar robot ile çırpılmalıdır. Karışım istenilen hale geldiğinde içerisine kakao, un, vanilya, kabartma tozu, eklenerek tekrardan kek kıvamı hamuru haline gelinceye kadar karışım tekrar robot ile çırpılır. Artık kekimiz için gereken hamur hazır hale gelmiştir. Önceden hazırladığımız içi sıvı yağ ile iyice yağlanmış borcamın içerisine dağıtılarak dökülür. Üzerine istediğiniz aralık ve yoğunlukta vişneler yerleştirildikten sonra parmaklarınız yardımı ile iyice dibe doğru itildikten sonra, daha önceden 180 derecede ısıtılmış fırına pişmesi için yerleştirilir. Bir taraftan pişmeye bırakılan hamurlar fırında beklerken biz diğer taraftan sosumuzu hazırlamaya başlarız. Sos için gereken malzemeler bir tencere içerisine alınarak kaynayana kadar sürekli olarak belli aralıklar ile karıştırılır. Kaynamaya başlaması ile ortalama iki veya üç dakika sonra altı kapatılır. Hazır olan sosumuz ılıması için bir kenarda bekletilir. Diğer taraftan fırındaki kekimiz hazır ve pişmiştir. Kekimizi fırından çıkartıp ılıyan sosumuz üzerine dökülerek kekimiz tamamlanmış olur. Burada önemli olan kek sıcak sos ise ılık olmalıdır. Dilerseniz üzerine Hindistan cevizi veya Antep fıstığı ilave ederek kekimizin lezzet ve görüntüsüne de ilavede yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }