Islak Browniyi, yaparken ilk olarak derin bir kâse içerisine sıvı yağ, vanilya, şeker, yumurta, kakao ve süt konularak bir robot yardımı ile iyice çırpılmalıdır. Çırpma işlemi şekerler eriyinceye kadar devam etmesi gerekir. Aksi takdirde istenilen lezzete ulaşamazsınız. Hazırladığımız bu karışımdan daha sonra kekimizin üzerine dökülmesi için bir bardak kadarı ayrılır ve bir kenara konur. Kalan malzemenin içerisine kabarma tozu ve un ilave edilerek yeniden robot yardımı ile un iyice karışıp homojen bir kıvam oluşturana kadar çırpılır. Bu arada karışımın krep kıvamından biraz daha kıvamlı olması yeterli daha koyu olur ise istenilen ıslak görünüm elde edilmez.
Hazırladığımız karışımı ister küçük kek kalıplarına isterseniz de büyük bir borcam içerisine dökerek daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırın içerisine yerleştirerek pişmesini bekleriz. Bu arada borcamın veya kek kalıplarının içini yağlamayı unutmayınız. Kekimiz piştiğini anlamak için uygulanacak en basit yöntem bir çatal veya kürdan yardımı ile kontrol edebilirsiniz. Kekimiz pişmesi ile fırından bir kenara alınır ve en az on yerinden bir çatal yardımı ile delikler açılır. Açılan delikler sonrasında bir köşeye ayırdığımız karışımın içeriye kadar işlemesini sağlayacaktır. Kekimizin soğuması ile bir kenarda beklettiğimiz karışım üzerine eşit şekilde dağıtılarak çekmesi beklenir. Artık
ıslak Brownimiz hazır ve servis edilip yenebilir.
Afiyet olsun.