Çilekli browni, browni keki ve çileği sevenlerin iki lezzetin ortak olarak buluştuğu bu mükemmel tarifi denemelerinde fayda var. Mevsiminde tazecik mis gibi kokusuyla temin ettiğiniz çilekleri kekin içerisinde kullanmadan önce mutlaka iyice yıkamalı ve buzdolabında saklayarak tüketmeniz daha iyi olacaktır. Zira zaten fırının ısısıyla pişecek olan çilekler çürük kokusuyla ve iyice sulanmış olarak kullanıldığında kekin kabarmasına engel olacaktır. Beş çaylarında özellikle diğer sunum çeşitlerinizin içinde servis edeceğiniz çilekli browninin yapımı da oldukça kolaydır. Çilekli Browni Tarifi Malzemeleri
Üzeri İçin
Çilekli Browni Tarifi Nasıl Yapılır? Güzelce yıkanan çilekler bir kenarda süzüle dururken derin bir tencerede tereyağını ekleyelim ve eritelim. Eriyince ocaktan alalım ve üzerine bitter çikolatayı parçalayıp ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Bitter çikolata tekrar donmadan hemen başka bir karıştırma kabında yumurta, vanilya ve şekeri mikser ile çırpalım. Ardından içerisine eritilmiş tereyağı ve çikolatayı ilave edelim. Çırpmaya devam edelim. Sonrasında içine un ve beyaz çikolatayı ekleyerek spatula ile kabın altından üste doğru karıştırmaya devam edelim. Kare veya küçük dikdörtgen kalıba hazırlanan kek hamurunu yayalım ve önceden ısıtılmış fırında 150 derecede yarım saat kadar pişirelim. Çatal yardımıyla malzeme çatalda kalmıyorsa kekimiz pişmiş demektir. Fırını kapatınca 10 dakika kendi halinde kalan keki çıkaralım ve diğer kapta kremayı bir kaba dökelim ve içine 4 yemek kaşığı pudra şekeri ilave edelim ve mikserin yüksek devri ile koyulaşana kadar çırpmaya devam edelim. Soğuyan browninin üzerine kremamızı yayalım ve doğranmış tazecik çilekleri ekleyelim. Üzerine doğranmış çikolata serpiştirerek şık bir sunum yapalım. Ekstra Bilgiler ve İpuçları
|