Eti Browni TarifiEğer siz de lezzetli bir tatlı arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Ailenize, sevdiklerinize ve misafirlerinize özel günlerde ya da akşamları sunabileceğiniz bu tarif, hem sizin hem de sevdiklerinizin favorisi olacak. Bu tarifi evinizde kolaylıkla yapabilir ve sevdiklerinize güzel bir sunum yaparak onları mutlu edebilirsiniz. Eti Browni Tarifi Malzemeleri
Eti Browni Tarifi Nasıl Yapılır?Öncelikle, orta boy bir tencereye 300 gram bitter çikolata ve 125 gram tereyağını koyuyoruz ve ocağı kısık ateşte açıyoruz. Kısık ateşte tencerenin içinde bulunan malzemeleri güzelce eritiyoruz. Erimiş malzemelerin içine 1 çay kaşığı granül kahve ve 3 çorba kaşığı kakaoyu ekleyerek karıştırıyoruz. Karışımı bir kenara alıyoruz. Daha sonra, derin bir çırpma kabına 1,5 su bardağı toz şeker, 3 adet yumurta ve 1 paket vanilyayı ekleyerek malzemeleri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Çırpma kabına, daha önce erittiğimiz çikolata karışımını da ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Yine çırpma kabına yarım çay kaşığı tuz ve 1 su bardağı elenmiş unu ekleyerek çırpma işlemine devam ediyoruz. Malzemeleri bir süre daha çırptıktan sonra karışımı kenara alıyoruz. Bir diğer işlem olarak, 1 su bardağı cevizi robot yardımıyla ufalayıp karışıma ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Çırpma kabını bir kenara dinlenmesi için koyarken, bu sırada da tepsiyi hazırlamaya başlıyoruz. Bir borcam tepsinin içini yağlayarak hazırlıyoruz ve daha sonra yağlı kağıt sererek çırpma kabındaki browni karışımını tepsiye döküyoruz. Fırını yaklaşık 180 dereceye ayarlayarak 5 dakika ısıtıyoruz. Isınan fırına borcam tepsisini koyuyoruz ve yaklaşık 25 dakika boyunca browniyi pişiriyoruz. Pişen browniyi fırından çıkararak, yaklaşık 10 dakika soğuması için bir kenara bırakıyoruz. Soğuyan browniyi dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra BilgilerBrowni yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. Ayrıca, browniyi fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumasını beklemek, daha lezzetli ve düzgün dilimler elde etmenizi sağlar. Browniyi farklı lezzetlerle zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, içine beyaz çikolata parçaları veya kuru meyve ekleyerek farklı tatlar oluşturabilirsiniz. |
Eti browni ıslak kek tarifini denedim ve sonuç harika oldu! Ailem ve misafirlerim bayıldı. Çikolata ve ceviz lezzeti mükemmeldi. Fırından çıktıktan sonra soğumasını beklemek gerçekten önemli. Bu tarifi her zaman yapmayı düşünüyorum. Kesinlikle herkese tavsiye ederim!
Cevap yazBu tarif tam olarak anlatıldığı gibi mi? Özellikle çikolatayı kısık ateşte eritirken herhangi bir sorun yaşadınız mı?
Cevap yazMerhaba Tutkun,
Tarifin anlatıldığı gibi olup olmadığı tamamen uygulama şekline bağlı. Çikolatayı kısık ateşte eritmek önemli bir adım ve bazen zor olabilir. Çikolatayı benmari yöntemiyle eritmek en iyi sonuçları verir. Yani, çikolatayı bir cam kaseye koyup, bu kaseyi de kaynamayan ama sıcak su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirmek gerek. Bu şekilde çikolatanın yanma riskini azaltmış olursun. Bu yöntemi kullanarak herhangi bir sorun yaşamadım. Umarım sen de tariften memnun kalırsın!
Sevgiler,
[Sen]