Browni Topları, malzemelerinin kolay temini ve şık sunumla misafirlerinizin hayran olmalarını sağlayacak lezzetli bir tatlı çeşididir. Çayın yanında ikram edilebileceği gibi ana yemek sonrası tatlı olarak da sunabilirsiniz. Browni toplarını hazırlarken küçük toplar şeklini vereceğiniz için özellikle kabarık olması gerekmektedir. Kabarık olması için malzemelerden özellikle kabartma tozunu hamura ilave ettiğinizde fazla hamuru yoğurmamaya dikkat etmelisiniz.
Tatlı hamurları içeriğindeki malzemelerin hemen sönme durumlarına karşılık çok fazla sert şekilde yoğrulmaması gerekmektedir. Bu püf noktalarına dikkat ettiğinizde Browni topları mükemmel lezzette olacaktır. Şimdi gelelim bu muhteşem lezzet toplarının yapılışından ve malzemelerinden bahsetmeye;
Browni Topları Malzemeleri
- 1 paket kakao
- 125 gr. Yumuşamış margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Şerbeti için
- 2 çay bardağı su
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1-2 damla limon suyu
Üzeri için
- Toz Antep fıstığı
- Hindistan cevizi
Browni Topları Nasıl Yapılır?
Bu tarifte özellikle şerbeti önceden hazırlayarak soğutmamız gerekmektedir. Derin bir tencereye su ve şekeri ilave ederek el çırpıcısıyla iyice karıştırarak kaynatalım.
1-2 damla limon suyu ilave ederek kaynayınca soğumaya bırakalım. Diğer yandan hamur için derin bir kapda hamurun malzemelerini sırasıyla ilave edelim ve hepsinin karıştırarak ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Bir müddet dinlenen hamurdan küçük küçük parçalar koparalım ve elimizle yuvarlak şekli vererek yağlanmış tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dakika kadar toplar fazla kurumadan pişirelim. Pişen lezzet toplarını hazırladığımız şerbete sıcakken teker teker batıralım. Üzerine de toz Antep fıstığı, Hindistan cevizi serperek güzel servis tabağına dizelim.
Afiyet Olsun.