Öncelikle bir çırpma kabına yumurta ve şekeri köpük, köpük kar beyaz haline gelinceye kadar çırpın. Sonra sırasıyla kakao, süt ve yağı ekleyip iyice çırpın. Bu hazırladığınız karışımdan bir su bardağı sos ayırın.
Ayırdıktan sonra çırpma kabının içerisine un ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş ilave edin. Büyük bir dikdörtgen yağlanmış borcama hazırladığımız karışımı dökünüz. Önceden ısıtılmış 175-180 derecelik fırına sürülür. Kek pişerken başka bir küçük tencerede ayırdığımız sosa bir su bardağı sütü ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Üzeri için de verdiğimiz çikolatalı sosu tarifini de hazırlayın ve soğutun. Kek piştikten sonra fırından çıkarın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ince bir oklava varsa veya başka bir malzemeden yardım alarak kekin üstünde delikler açınız. Sonra kekin üzerine pişirdiğimiz sosu yavaş yavaş yayarak dökün. Çekmesi için biraz bekleyin. Sosu çektikten sonra ardından hazır çikolata sosunu da ekleyip dolapta yaklaşık 3-4 saat dinlendirin. Sonra üzerine Hindistan cevizi dökerek servisi yapın.
Afiyet olsun.