Browni KurabiyeBrowni kurabiye, çikolatanın yoğun lezzeti ve nemli dokusuyla bilinen bir tatlı türüdür. Çikolatanın eşsiz aromasıyla birleşen bu kurabiye, hem görsel hem de tat açısından benzersizdir. Browni kurabiye, özellikle çikolata severler için vazgeçilmez bir lezzet sunar. Browni Kurabiyenin ÖzellikleriBrowni kurabiye, adını aldığı browni kekinin yoğun çikolata lezzetini taşır. Browni kurabiyenin yapımında kullanılan çikolata, kurabiyeye hem renk hem de tat açısından zenginlik katar. Bu kurabiye, diğer kurabiye türlerinden farklı olarak daha nemli ve yumuşaktır. Browni kurabiye, özel günlerde, ani misafirlerde ve çeşitli davetlerde sıklıkla tercih edilir. Browni Kurabiye Malzemeleri
Browni Kurabiye Şerbeti
Browni Kurabiye Nasıl Yapılır?Browni kurabiyenin yapımına ilk olarak şerbetinin hazırlanması ile başlanır. Şerbetin soğuması gerektiği için önceden hazırlanmalıdır. Küçük bir tencereye 1,5 su bardağı su ve şeker konularak kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra limon suyu eklenir ve 5-6 dakika daha kaynatılır. Şerbet soğumaya bırakılır. Derin bir karıştırma kabına eritilmiş tereyağı, pudra şekeri, sıvı yağ, kakao, vanilya, kabartma tozu, yumurta ve yeteri kadar un eklenir. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğrulur. Fırın tepsisi yağlanır veya yağlı kâğıt serilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir. Pişen kurabiyeler soğumaya bırakılır. Soğuyan kurabiyeler, hazırlanan şerbetin içine batırılır ve dinlenmeye bırakılır. Kurabiyeler dinlendikten sonra üzerine isteğe göre Hindistan cevizi veya Antep fıstığı serpilerek servis edilir. Afiyet olsun. |
Browni kurabiyeyi yaparken şerbetin soğumasını beklemezsem ne olur?
Cevap yazMerhaba Ünay, browni kurabiyeyi yaparken şerbetin soğumasını beklemezsen kurabiyelerin şeklini ve dokusunu etkileyebilir. Sıcak şerbet kurabiyelerin şeklinin bozulmasına ve istenilen kıvamın yakalanamamasına sebep olabilir. Bu nedenle şerbetin soğumasını beklemek önemlidir. Afiyet olsun!